Sosyal Medya Yönetiminde Sık Yapılan Hatalar

Sosyal Medya Yönetiminde Sık Yapılan Hatalar

Sosyal medya, firmaların markalarını ve ürünlerini tanıtmaları için en sık kullandıkları mecralar. Pazarlama faaliyetleri artık ürün geliştirme aşamasından satış sonrası desteklere kadar sosyal medya aracılığı ile yürütülüyor. Kullanıcıların da sosyal platformlarda çok fazla aktif olması, markaları bu kanalları kullanmaya biraz daha yönlendiriyor. Ancak sosyal medya yönetimi yapılırken, firmaların yaptığı bazı hatalar bulunuyor. 

  • İçerik takviminin oluşturulmaması

Sosyal medyada sürekliliği sağlayabilmek ve farklı içerikler sunabilmek için öncelikle bir içerik takvimine ihtiyacınız var. İçerik takvimi hazırladığınızda, sosyal hesaplarınızda yapacağınız paylaşımları önceden planlayarak ve böylelikle metinleriniz ve görseller üzerinde daha fazla çalışarak, daha kaliteli işler hazırlayabilirsiniz.

  • Hedef kitlenin belirlenmemesi

Sosyal medyada reklam çalışmaları yürütülürken dikkat edilmesi gereken hedef kitleler doğru belirlenmediği durumlarda reklam bütçenizi yanlış kullanmanıza sebep oluyor. Kısıtlı bütçenizi yanlış hedefe doğrultarak doğru hedefi vurma şansınızı ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Hedef kitlenizin kim olduğu, nerede yaşadığı,  ilgi alanları vb. bilgilere hakim olmanız, sosyal platformlar üzerinde geliştireceğiniz stratejileri doğrudan etkiler. 

  • Takipçileri cevapsız bırakmak

Tüketicilerle en çok etkileşim yakalayacağınız yer sosyal platformlardır ve bu kanallar üzerinden sizinle iletişime geçen kişilere yanıt vermeniz oldukça önemlidir ve olumlu, olumsuz fark etmeksizin cevapsız bırakmamanız gerekir. Sosyal alanlarda iletişiminizi iyi tutarsanız, müşteri ilişkilerinizi iyi bir konuma getirebilir ve bir topluluk oluşturmaya başlayabilirsiniz.

  • Gereksiz hashtag kullanımı

 Konuyla ilgisi olmayan hashtag’ler eklemeniz doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Etkileşim ve beğeni almak için, markanızla ilgisi olmayan kişileri hesabınıza çekebilirsiniz.

  • Paylaşım için doğru zamanların belirlenmemesi

Hedef kitlenizi tanımak bu noktada oldukça önemli çünkü hangi gün ve saat aralıklarında sosyal medyada aktif olduklarını görebilirsiniz. Bunun yanı sıra Google Analytics üzerinden sitenizin en çok ziyaret edildiği saatleri de inceleyebilirsiniz.

  • İletişim dilinin oluşturulmaması

Hedef kitlenizi ele alarak, sosyal medyada bir iletişim dili oluşturmalısınız. Sizinle iletişim sağlamak isteyenlerle etkileşiminizi artırabilmek için, fazla kurumsal olmayan samimi bir dil ile konuşmalısınız ve imla kurallarını doğru kullanarak kurulan cümlelerin de anlamlı olmasına dikkat etmelisiniz.

Kodifix Bilgi Teknolojileri ve Danışmanlığı LTD.ŞTİ. - Web Tasarım - SEO Danışmanlık - Sosyal Medya Yönetimi - Digital Varlık Yönetimi